Biamätningar och kostrådgivning

 
Bioimpedansanalys (BIA) är en välkänd vetenskaplig metod som används för att mäta kroppens sammansättning. Den visar på ett överskådligt sätt vad som händer i kroppen vid olika former av viktförändringar.

BIA-mätningen är ett viktigt instrument för att kontrollera muskelmassan. Sänker man näringsintaget för hårt och på fel sätt, täcker kroppen sitt behov av protein genom att bryta ner den egna muskulmassan. Detta är naturligtvis negativt då en normal eller stor muskelmängd gör av med fler kalorier även i vila. Det är alltså svårare att hålla vikten om man har en liten muskelmängd. Det beror på att ämnesomsättningen är lägre. Det är därför viktigt att tappa fett och inte muskler när man går ner i vikt, vilket BIA-mätningen säkerställer.

BIA-mätning kan även användas av aktiva idrottare/motionärer som vill höja prestationsribban. Att kunna följa kroppens muskelmassa ger trygghet och känns motiverande!

Att göra en BIA-mätning tar bara några minuter.  Två självhäftande elektroder fästes på handryggen och två på fotryggen. De kopplas till en BIA-mätare som mäter motståndet i kroppsvätskan. Datorprogrammet räknar sedan ut fördelningen av vatten, fett och muskler. 

 

Du kan även boka kostrådgivning i samband med din Biamätning. Vi gör då ett kostschema efter just dina behov. Önskar du hjälp med träningsupplägg går det bra att boka även detta.