Massage och behandlingar

Svensk klassisk massage, certifierad och godkänd av branschrådet svensk massage samt branschrådet för medicinsk laser.
 
Se bokningen eller prislistan för behandlingar.. 
 
Massage, Laser och Andullation gör spända muskler bla mjuka och elastiska, ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter. Alla behandlingarna är också bra för att motverka stress och ökar välbefinnandet då måbra-hormonet oxytocin frigörs.

Kinesiotejp, laserterapi, triggerpunkter,töjningar,TENS och copping är metoder jag använder i mina behandlingar.

Tidsbokning via länken på startsidan eller på www.bokadirekt.se

 

 

Massage

Svensk klassisk Massage för att lösa upp spänningar och blockeringar, här använder jag mig av laser, kinesiotejp, triggerpunkter, copping och töjningar.

Du kan även boka en behandling specifikt för nackbesvär/ländryggsmärta, behandlingen tar ca 30 min och jag använder mig av laser, tens, coppning, kinesiotejp och ev töjning. 

Duobehandling. 30 min andullation och 30 min nack-och rygg massage för två personer samtidigt. 

Laserterapi

Laser är en fantastisk behandlingsmetod som dessutom är smärtfri. Vid laserterapi aktiveras och påskyndas cellernas och kroppens självläkning, effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är mycket omfattande. För mer info se länk nedan.
 
Laserljuset tillför energi till mitokondrien - cellens kraftverk. Lasern påverkar de celler som har nedsatt energiproduktion (ATP) och accelererar/normaliserar ATP produktionen. Man ger helt enkelt mer energi till cellen och påskyndar läkning.
 
Man behandlar bla smärta, värk, inflammationer, reumatiska sjukdomar.
Jag kommer till att börja med behandla bla hälsporre, piriformisproblem, ländrygg- nack- och skulderbladsmärta, ödem, slemsäcksinflammationer, tennis-golf-musarm och artros.
 
Det kommer även finnas korta laserbesök för ex hälsporre, tumartros,  tennisarmbåge, musarm, rosacea mm. Behandlingen är på 5-10 min och bör upprepas minst 6-10 ggr för hållbart resultat. Klippkort på 10 behandlingar för 1500 kr. Enstaka behandlingar 195 kr.
 
Fördelarna med laserbehandling är:
*Snabbare och effektivare behandling
*Smärtfri behandling
*Kompletterar eller ersätter läkemedel
 
Vanligast är 1-10 behandlingar under 1-6 veckor.

Klicka på länkar för mer info från irradia och svenska laseragenturen.

 

Kinesiotejp

Kinesiotejp är en elastisk terapeutisk tejp, som används som förebyggande och behandlande av vanliga sportskador och en rad av olika fysiska smärtor. Tejpen är unik, då den förebygger och behandlar skador i muskler och leder utan att påverka blodcirkulation och rörelsemönstet negativt.

Andullationsmassage

Andullationsmassage är en ny typ av massagenehandling som kombinerar vibrationer med infraröd värme. Tillsammans ökar detta blodcirkulationen i kroppen och påverkar energin i cellerna. Bra bla vid värk i leder, fibromyalgi, artros, stress och rygg-och nackspänningar. Läs mer under fliken Andulationsmassage.

Ett bra komplement vid hård fysisk träning och återhämtning. 

Klicka på länkar för mer info från hhp sverige.

 

Föreläsningar

 

*Ta ansvar för Din hälsa "Hur vi kan äta bra, röra på oss på ett sunt sätt och må bra. Hur vi själva ansvarar för vår hälsa"

 

*Mat utan tillsatser "Hur vi kan äta bra mat efter årstiderna. Mat som är närproducerat och lagad utan tillsatser"

 

*Rygghälsa "Hur vi kan få en stark och friskare rygg med enkla knep. Här ingår även träning"

 

*Avslappningstekniker och andning