ChiBall & Drakens Dans

 
 
 
 
        
 

ChiBall

är en träningsform som bygger på Chi, Ying&Yang, Meridiansystemet och de fem elementen, Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten och dess fem årstider. Man använder sig av influenser från TaiQi/Qigong, Chiballdans, Yoga, Pilates, Feldenkrais och avslappning.
Rörelserna utförs med hjälp av en liten färg-glad och lätt aromadoftande boll.
ChiBall är energigivande och stärkande träning med inriktning på inre styrka, andning, balans och rörlighet. ChiBall får chi att flöda och blockeringar att lösas upp, förbättrar andningen, lungkapaciteten, cirkulationen och vitaliteten, släpper spänningar och stelhet och förbättrar koncentrationen, balansen och koordinationen.

ChiBall kan utföras både sittande och stående. Varje årstid har sitt egna årstidsbaserade pass.

 

Qigong Drakens Dans

Ett Qigongpass, bestående av tre delar, med chiballbollen som fokus och riktmärke. 

Njut och få ett allmäntt välbefinnande med Drakens Dans som är baserad på en gammal Taoistisk form som avgiftar de inre systemen och kan gagna viktminskning utan att man minskar matintaget. rörelserna sträcker, flexar, roterar, vrider och ger en djup inre massage. Väldigt bra för stela ryggar och höfter samt ger ökad energi.

Upprepar man dessa övningar regelbundet ( 30min/dag) enligt traditionell kinesisk medicin:

*ökas kroppens motståndskraft mot ohälsa och sjukdom

*förbättras hjärnans funktion

*förbättras ämnesomsättningen och effektiviteten i tarmarna och magen

*regleras andningen och sinnet lugnas.

*stimuleras och regleras det endokrina systemet och produktionen av hormoner (särskilt fördelaktigt för kvinnor ).

*stimuleras cirkulationen vilket resulterar i en mjukare och mer ungdomlig ton på huden.

 

Träelementet vecka 11-21
 
Meridianer:
Lever och gallblåsa
 
Färg:
Grönt

Livsstil: På våren börjar ljuset komma tillbaks igen. Precis som under vintern mår vi bäst av att gå tidigt till sängs, men nu går vi upp lite tidigare på morgonen. Naturen börjar vakna till liv, så även gör vi. Det är nu tid att sätta upp nya mål, då träelementet symboliserar liv, födelse, ny början, utveckling, tillväxt mm. Utomhusvistelse är extra bra nu för att stärka flödet av Qi i kroppen. Att uttrycka sig kreativt hör också träelementet till och stärker detta.

Mat: Vi går ifrån den lite tyngre maten och mår nu bättre av lite lättare mat, inte så fet/oljig och kryddad. Ät av alla vårprimörer, kyckling, gröna skott, fräschare mat. Undvik rött kött, mejeriprodukter och ägg. Vi minskar på saltet och ökar på de sura smakerna något. För att stärka upp levern lite extra brukar ett stort glas med varmt vatten och en halv pressad citron i rekommenderas, direkt när du stigit upp ur sängen på morgonen.

Rörelse: Vi lägger nu lite extra fokus på Tai Chi/Qi Gong, för att mjukt lyfta energin igen efter vinterns tyngd och vila. Sidosträckningar och twistande rörelser är bra för lever- och gallblåsemeridianerna. Extra mycket av dessa rörelser har vi i vårpasset.

 
 

 

Jag är nu en del av ChiBall@ utbildningsteam och håller i workshops för ChiBall och utbildningar i Gentle Moves som är en sittande klass i lite lugnare tempo.

 

Vill du köpa din egna boll har jag till försäljning. Det finns 10 färger/dofter att välja på.

Enbart boll i fin presentpåse 240 kr

Boll och häfte med release-övningar i fin presentpåse 295 kr

 

         

 

                      

https://www.youtube.com/watch?v=jtm8ofXdFWU