Massage och behandlingar

 
 
 
Massage, Laser och Andullation gör spända muskler mjuka och elastiska, ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter. Alla behandlingarna är också bra för att motverka stress och ökar välbefinnandet då måbra-hormonet oxytocin frigörs.

Kinesiotejp, laserterapi, triggerpunkter,töjningar,TENS och copping är metoder jag använder i mina behandlingar.

Tidsbokning via länken på startsidan eller på www.bokadirekt.se

 

 

Massage

Massage för att lösa upp spänningar och blockeringar, här använder jag mig av laser, kinesiotejp, triggerpunkter, copping och töjningar.

Du kan även boka en behandling specifikt för nackbesvär/ländryggsmärta, behandlingen tar ca 30 min och jag använder mig av laser, tens, coppning, kinesiotejp och ev töjning. 

Laserterapi

Laser är en fantastisk behandlingsmetod som dessutom är smärtfri. Vid laserterapi aktiveras och påskyndas cellernas och kroppens självläkning, effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är mycket omfattande. För mer info se länk nedan.
 
Laserljuset tillför energi till mitokondrien - cellens kraftverk. Lasern påverkar de celler som har nedsatt energiproduktion (ATP) och accelererar/normaliserar ATP produktionen. Man ger helt enkelt mer energi till cellen och påskyndar läkning.
 
Man behandlar bla smärta, värk, inflammationer, reumatiska sjukdomar.
Jag kommer till att börja med behandla bla hälsporre, piriformisproblem, ländrygg- nack- och skulderbladsmärta, ödem, slemsäcksinflammationer, tennis-golf-musarm och artros.
 
Fördelarna med laserbehandling är:
*Snabbare och effektivare behandling
*Smärtfri behandling
*Kompletterar eller ersätter läkemedel
 
Vanligast är 1-10 behandlingar under 1-6 veckor.

https://svenskalaseragenturen.se/forskning-medicinsk-laser/

Kinesiotejp

Kinesiotejp är en elastisk terapeutisk tejp, som används som förebyggande och behandlande av vanliga sportskador och en rad av olika fysiska smärtor. Tejpen är unik, då den förebygger och behandlar skador i muskler och leder utan att påverka blodcirkulation och rörelsemönstet negativt.

Andullationsmassage

Andullationsmassage är en ny typ av massagenehandling som kombinerar vibrationer med infraröd värme. Tillsammans ökar detta blodcirkulationen i kroppen och påverkar energin i cellerna. Bra bla vid värk i leder, fibromyalgi, artros, stress och rygg-och nackspänningar. Läs mer under fliken Andulationsmassage.

Ett bra komplement vid hård fysisk träning och återhämtning. 

 

  

 

 

 

 

    

 

 

 

 

Träning Massage Föredrag till företag och föreningar

För arbetsgivaren innebär företagsmassage många fördelar: Behandlingarna bidrar till en bättre arbetsmiljö och friskare personal, det är avdragsgillt och kan ses som en personalförmån. Behandlngen kan utföras på arbetsplatsen eller på min friskvårdsstudio.

För den anställde innebär företagsmassage att stela muskler regelbundet får mjukas upp. Det motverkar även stress, ger ett ökat välmående, förbättrar blodcirkulationen och förebygger muskelskador.
Regelbunden massage ger en gladare och friskare personal.

Jag tar med bänk och kommer ut till eran arbetsplats eller så kan massagen göras på min studio.

 

Jag erbjuder även friskvård i form av träning och avslappning samt håller i föredrag om kost, motion och hur vi kan påverka vår hälsa och hålla oss friska.

*Ta ansvar för Din hälsa

*Mat utan tillsatser

*Rygghälsa

*Mat och hälsa som följer årstiderna

*Avslappningstekniker och andning

På företaget kan man ha ett chiballpass på 30 minuter där man varken behöver träningskläder eller några redskap förutom chiball-bollarna som jag har med mig. Vi jobbar med lugna rörelser från TaiChi och Qigong samt Yoga och Feldenkrais-inspirerad avslappning. Ett pass som motverkat stress, släpper på spänningar, stärker immunförsvaret och gör personalen piggare och friskare.

Övrig träning är Utomhusträning med styrka, Core och Pilates.

 

 

ChiBall

 
 
 
     
 
Nya kurser startar i Träningskompaniets yogasal hösten 2018.

ChiBall är en träningsform som bygger på Chi, Ying&Yang, Meridiansystemet och de fem elementen, Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten och dess fem årstider. Man använder sig av influenser från TaiQi/Qigong, Chiballdans, Yoga, Pilates, Feldenkrais och avslappning.
Rörelserna utförs med hjälp av en liten färg-glad och lätt aromadoftande boll.
ChiBall är energigivande och stärkande träning med inriktning på inre styrka, andning, balans och rörlighet. ChiBall får chi att flöda och blockeringar att lösas upp, förbättrar andningen, lungkapaciteten, cirkulationen och vitaliteten, släpper spänningar och stelhet och förbättrar koncentrationen, balansen och koordinationen.

ChiBall kan utföras både sittande och stående. Varje årstid har sitt egna årstidsbaserade pass.

ChiBallkurserna hålls i Träningskompaniets fina yogasal på Hantverksgatan 5C i Kungsbacka.

Jag är nu en del av ChiBall@ utbildningsteam och håller i workshops för ChiBall och utbildningar i Gentle Moves som är en sittande klass i lite lugnare tempo.

 

Vill du köpa din egna boll har jag till föräsljning. Det finns 10 färger/dofter att välja på.

Enbart boll i fin presentpåse 240 kr

Boll och häfte med release-övningar i fin presentpåse 285 kr

 

 

 

         

 

                      

https://www.youtube.com/watch?v=jtm8ofXdFWU